پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ مزایای تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد، نوزاد را گرم نگاه داشته و از کاهش دمای بدن نوزاد بویژه نوزاد نارس و کم وزن جلوگیری همچنین، سبب آرامش مادر و نوزاد می شود.

 


مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ مزایای تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد، نوزاد را  گرم نگاه داشته و از کاهش دمای بدن نوزاد بویژه نوزاد نارس و کم وزن جلوگیری  همچنین، سبب آرامش مادر و نوزاد می شود.


 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گشتاسب ملک پور افزود؛ پیوند عاطفی موجب تحكيم  بين مادر و نوزاد مي شود و شيردهي و مادري كردن و تربيت فرزند با موفقيت بيشتري توام گردیده بنابراین  احتمال سوء رفتار با كودك كاهش مي يابد.


وی تصریح کرد؛ مزایای شروع  تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد و بهترین زمان شروع تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول تولد است زیرا نوزادان در این هنگام بسیار هشیار و فعال هستند.


وی با اشاره به اینکه پس از زایمان طبیعی یا سزارین با بی حسی موضعی اغلب تغذیه با شیر مادر را می توان بلافاصله شروع کرد، و پس از سزارین با بیهوشی عمومی، تغذیه با شیر مادر به محض هوشیاری مادر انجام می شود.


وی ادامه داد؛ اگر نوزاد بعد از تولد موادی غیر از شیر مادر دریافت کند ممکن است پستان مادر را نگیرد و احتمال مواجه شدن با مشکلات تغذیه ای و توقف تغذیه با شیر مادر بیشتر می شود. حتی یک یا دو بار تغذیه نوزاد با آب قند می تواند در تغذیه با شیر مادر و سلامت نوزاد  تداخل ایجاد کند.


هم اتاقی مادر و نوزاد


 ملک پور اضافه کرد؛ در بیمارستان مادر و نوزاد باید در یک اتاق و در کنار یکدیگر نگهداری ودر خانه نیز  مادر باید فرزندش را در کنار خود نگهدارد چنانچه نوزاد نزد مادر باشد نسبت به اینکه در اتاق نوزادان نگهداری شود تا کمتر در معرض خطر عفونت ها قرار می گیرد.


وی ابراز داشت؛ اگر تغذیه با شیرمادر به خوبی برقرار شودو به مدت طولانی تری ادامه یابد وزن گیری شیرخوار مطلوب تر کرده و سبب ارتقا پیوند عاطفی مادر و نوزاد می شود شیرخوار بهتر می خوابد و کمتر گریه می کند.


 


وی افزود؛ مادر در مراقبت از فرزندش اعتماد به نفس پیدا  کرده،که ببیند که فرزندش خوب است یا  سالم  تغذیه انحصاری با شیر مادر شیر مادر به تنهایی برای تامین نیازهای کودک در شش ماه اول تولد همه نیازهای تغذیه ای کودک را برطرف می کند


کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، گفت؛  در شش ماه اول زندگی شیرخواری که از شیر مادر تغذیه می کند نباید آب، آب قند، شیر مصنوعی و یا جوشانده ها و مایعات دیگر و مواد گیاهی سنتی خوراند. فقط دادن قطره ویتامین (AD) از  5تا3 روزگی توصیه می شود.


 


فرناز شجاعی ادامه داد؛ تغذیه با شیر مادر در روزهای اول تولد در 2تا1 روز اول پس از زایمان پستان مقدار کمی کلستروم یا آغوز به اندازه حجم معده و نیاز نوزاد تولید کرده و میزان آغوز برای معده خیلی کوچک نوزاد که در روز اول تولد به اندازه یک تیله بزرگ و در روز سوم به اندازه یک توپ پینگ پونگ است بنابراین کافی و مناسب است.


وی یاد آور شد؛ تغذیه مکرر نوزاد با شیر مادر، با توجه به حجم معده او که در روز دهم به اندازه یک تخم مرغ بزرگ و در روز سی ام (به اندازه 120تا 60 سی سی) می شود همچنین نیازهای تغذیه ای وی را تامین می نماید. 


وی در پایان خاطر نشان کرد؛ ویزیت 5تا 3 روزگی مادر و نوزاد  در مراکز و پایگاههای بهداشتی و خانه های بهداشت برای ارزیابی وضعیت سلامت و کفایت تغذیه اش از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در این ویزیت نحوه شیردهی مادر مشاهده و ارزیابی می شود و در صورت لزوم، برای رفع  مشکل احتمالی و تدام موفق شیردهی توصیه های لازم انجام می شود بنا بر این مادر باید شخصا نوزادش را همراهی کند. 


به گزارش وب دا: کارگاه آموزشی وب کنفرانس با موضوع تغذیه با شیر مادر با حضور دکتر علی کشتکاری متخصص اطفال و نوزادن  فوق تخصص گوارش اطفال، مدیر گروه سلامت جمعیت خانواده مدارس، کارشناسان کودکان تغذیه با شیر مادر شهرستان های استان در سالن اجتماعات این معاونت برگزار شد.